YouTube, Google'a para kazandırmıyor!

En çok tercih edilen ve en fazla kullanılan YouTube, Google'a para kazandırmıyor!

Paypal'ın eski çalışanlarından birinin 2005 yılında kurduğu YouTube günden güne büyüyerek adını duyurdu. Bu büyüme dünya devi Google'ı durdurmadı ve Google, 9 Ekim 2006'da YouTube'u satın aldığını açıklamıştı.

Google'ın elinde bulundurduğu YouTube video paylaşım platformu, aylık 1 milyarın üzerinde ziyaretçi almakta fakat ilginç gerçek şu ki; YouTube Google'a para kazandırmamakta.

The Wall Street Journal'ın haberinde yer verdiği bilgilere göre Google, YouTube üzerinden henüz bir kâr'a ulaşmış değil. Google, YouTube'u satın aldığı dönemden bu yana YouTube için altyapı çalışmalarını büyük bir harcamayla sürdürmüş, fakat bunun sonucunda kâr elde edememiştir.

YouTube ana sayfasında yer alan reklamlar ile bu gelir açığı kapatılmak istensede başarılı olunamamıştır. YouTube videolarına erişmek isteyen kullanıcılar direkt olarak YouTube'dan değilde diğer kaynaklardan ulaşmaya çalışmaları, bu kötü gidişatı bir nebze daha artırarak gelir kaybına neden oluyor.


İlerleyen dönemlerde YouTube'un bu gidişatı önleme çalışmalarından biride ücretli müzik servisi YouTube Music Key olacağı düşünülüyor. Bu hamle ile bi'nevi kötü gidişata dur demek istiyor YouTube. Bizde ilerleyen dönemlerde bu uygulamaların YouTube için, daha doğrusu Google için ne türde bir etkisi olacak göreceğiz.