Facebook'tan "yapay zeka robotu"

Facebook mühendisleri, fotoğraf üretebilen yapay zeka robotları geliştirdi

  Facebook mühendisleri, fotoğraf üretebilen yapay zeka robotları geliştirdi.



  Yüz tanıma teknolojisini en ileri seviyeye taşımak için milyonlarca lira yatırım ve Ar-Ge çalışmaları yapan Facebook, sinir ağları ile ileri derecede gerçekçi fotoğraflar oluşturabilen teknoloji üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

  Facebook ekibi, fotoğraflar üzerinde analiz işlemi gerçekleştirip bu fotoğrafların neye benzediğini algılayarak yeni fotoğraflar üretebilme işlevine sahip Yapay Zeka (AI) Robotu geliştirdi. İnsanların nesneleri öğrenme ve algılama kabiliyetine benzer şekilde işlev gösteren bu robot ile elde edilen görüntülerin %40 gerçekliğe sahip olduğu kanıtlandı. Yapılan deneylere katılan insanların yarısı bu robotlarla oluşturulan fotoğrafların gerçek olduğuna inandı.



  Geliştirilen Yapay Zeka Robotu iki bölümde çalışabiliyor. İlk aşamada rastgele vektörler kullanarak bir görüntü ortaya çıkartıyor, ikinci aşamadaysa vektörlerle oluşturulmuş görüntüyü analiz ederek en iyi sonuç için doğrulama yapıyor.

  Şu an için sadece 64x64 pixel çözünürlüğe sahip fotoğraf üretebilen robotun, ileri ki yıllarda daha büyük boyutta fotoğraflar üretecek kapasiteye erişecek.

Kaynak: Chip.com.tr